Vegetariska vårrullar

 

En av de mest populära recepten på min blogg är vårrullar med köttfärs (recept finns HÄR) och nu har jag plockat fram en vegetarisk variant fylld med grönsaker och glasnudlar. SÅ goda!
Vårrullearken kan du hitta i frysdisken på thailändska matbutiker. 

Ingredienser, 20 st
20 st vårrulleark, mediumstora
100 g morot
100 g vitkål
70 g shiitakesvamp
70 g ostronskivling
100 glasnudlar
0,5 msk sesamolja
2,5 msk oystersause
2/3 tsk mörk soja
salt
svartpeppar

Skär morot, vitkål och svamp i tunna stavar. Koka upp vatten, stäng av plattan och lägg sedan ner glasnudlarna. Låt ligga i vattnet i 1-2 minuter och häll sedan av vattnet.

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wokpanna och stek morot och vitkål semimjuk. Tillsätt svampen och låt steka i några minuter till alla grönsakerna blivit mjuka.
Skär glasnudlarna på mitten och tillsätt de med grönsakerna. Häll på sesamolja, soja och oystersause. Blanda ordenligt. Smaka av med salt och peppar.

  

Nu är det dags att börja rulla vårrullarna. Blanda vatten och mjöl tillsammans, detta kommer sedan användas för att binda ihop det sista hörnet på vårrullarna så att de inte går upp.
Lägg vårrullearken på bänken med en handduk över så de inte blir torra. Ta fram ett ark och lägg med ena hörnet mot dig.
Lägg ett vårrulleark med ena hörnet mot dig, lägg på ca 2-3 msk fyllning och lägg det i hörnet som är vänt mot dig. Rulla sedan hörnet ca ett varv, vik in kanterna och fortsätt sedan rulla. Fäst sedan hörnet med lite mjölblandning. Lägg alla vårrullarna på et ugnspapper på en ugnsplåt, när alla är klara, penslar du dem med lite olja och ställer in plåten i mitten av ugnen på ca 180 grader i ungefär 20-30 minuter eller tills de får färg. Servera sedan med till exempel sweet chilisås.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *