Svampgryta med risoni

 

Den här rätten hände när jag hade svamp över från tidigare. Resultatet blev över förväntan, till och med riktigt gott och jag kommer att göra den fler gånger. Det är perfekt att kasta i rester från kylskåpet så att de inte behöver kastas. Jag hade i miso för extra smak vilket blev supergott men om du inte har miso hemma kan du hoppa över det. 

Ingredienser, 4 port
1 klick smör
100 g valfri svamp
2 st burkar tonfisk á 95 g
1 schalottenlök
1 dl grädde
5 dl mjölk
3 dl risoni
ca 4-5 bitar fryst spenat
2 tsk miso
0,5 dl riven ost
salt
svartpeppar
färsk persilja

Hacka löken och grovhacka svampen. Smält smör i en stekpanna, stek löken semimjuk och tillsätt sedan svampen och stek den mjuk.
Tillsätt fryst spenat, grädde, mjölk och risoni. Låt puttra i ungefär 10 minuter så att risonin har blivit mjuk. Under tiden tillsätt också tonfisk, miso, salt och peppar och låt puttra med.
Precis innan servering toppa med riven ost och färsk persilja.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *