Grönsakspasta

 

Ett snabbt pastarecept med grönsaker såhär i semestertider. Det är perfekt att äta i värmen och det tar inte längre tid än att koka pastan så det är perfekt när man helst inte vill stå vid en varm spis och laga mat. 

Ingredienser, 2-3 port
5 dl snäckpasta
1 msk olivolja
1 msk smör
1/2 grön paprika
1/3 stor röd paprika
1 morot
1/3 zucchini
1 tomat
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 tsk röd chili flakes
svartpeppar
salt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner, häll sedan av vattnet .
Under tiden skär du grönsakerna i bitar. Värm en stekpanna och tillsätt olivolja och smör. När smöret har smält har du ner alla grönsaker utom tomat och steker de mjuka. Tillsätt tomat och stek även den mjuk.
När pastan är färdigkokad vänder du ner den med grönsakerna. Krydda med persilja, basilika, oregano och chili flakes. Blanda ordentligt och smaka sedan av med svartpeppar och salt.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *