Vårrullar med köttfärs

 

Ingredienser, ca 23 st
23 st stora vårrulleark
500 g köttfärs
ca 100 g vitkål
1 morot ca 50-60 g
1 medelstor lök
2 vitlöksklyftor
2 st salladslökar
1 msk mörk soja
1 msk sesamolja
salt, peppar

2 msk mjöl
3 msk vatten

  

Skiva löken och vitkålen tunt. Skär morötterna till tunna stavar, julienne.
Stek löken mjuk i en stekpanna, tillsätt pressad vitlök och stek lite snabbt men se till så att vitlöken inte bränns. Tillsätt köttfärsen och genomstek den. Ha sedan i morötterna och vitkål. Låt stekas i ca 3 minuter och tillsätt vårlök, soja och sesamolja. Blanda ordentligt. Ta av från plattan och låt svalna något.

 

 

Nu är det dags att börja rulla vårrullarna. Blanda vatten och mjöl tillsammans, detta kommer sedan användas för att binda ihop det sista hörnet på vårrullarna så att de inte går upp.
Lägg ett vårrulleark med ena hörnet mot dig, lägg på ca 2-3 msk fyllning och lägg det i hörnet som är vänt mot dig. Rulla sedan hörnet ca ett varv, vik in kanterna och fortsätt sedan rulla. Fäst sedan hörnet med lite mjölblandning. Lägg alla vårrullarna på et ugnspapper på en ugnsplåt, när alla är klara ställer du in plåten i mitten av ugnen på ca 180 grader i ungefär 20-30 minuter eller tills de får färg. Servera sedan med till exempel sweet chilisås.

 

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *