Peshwari naan

 

Peshwari naan är supergott, det är naan som är fyllt med kokos, russin och mandlar eller pistaschnötter. Det ger brödet en lite sötare karaktär och jag tycker att det passar utmärkt till dal makhani. Det funkar så klart även till andra indiska rätter och är perfekt att varva med vanligt naan och vitlöksnaan. 

Ingredienser, 6 st
1,5 tsk torrjäst
2/3 tsk socker
1 dl vatten
1 msk olivolja
ca 1 dl turkisk yoghurt
4,5 dl vetemjöl special
1 litet ägg
salt

Fyllning:
42 g sultan russin
6 tsk riven kokos
23 st mandlar

Värm vatten till 37 grader. Blanda jäst, socker och det fingervarma vattnet så att jästen löser upp sig. Låt vila några minuter tills du ser att det blir små bubblor. Tillsätt då olja, turkisk yoghurt och ägg och blanda ordentligt.
Tillsätt en nypa salt samt vetemjölet lite i taget, arbeta in nästan allt vetemjöl med sked eller i maskin och arbeta degen i 5 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

Mixa ingredienserna till fyllningen i en mixer eller liknande tills det blir finmalt och lite kladdigt i konsistensen. Lägg åt sidan till senare.

När degen har jäst klart har du ut den på en mjölad arbetsbänk, plattar till den lite och delar upp den i 6 lika stora delar som du formar till bollar.
Platta ut bollarna lite en i taget, ta lite fyllning och vik sedan ihop degen. Kavla ut degen till en cirkel eller ovalt tills den är ca 2-3 mm tjock.
Värm upp en torr stekpanna på medelhög temperatur och stek brödet tills det börjar få lite färg, Vänd och stek på andra sidan, vänd eventuellt och stek igen på första sidan om det inte fick tillräckligt med färg. Lägg på en tallrik eller ett galler och bred på lite smör.

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Peshwari naan

  1. Jättebra recept! Såååå goda och väldigt enkelt att göra. Det här receptet kommer jag sätta upp på min favoritlista. Tack 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *