One pot chicken murgh

Kyckling med ben i en fantastiskt smakrik sås. Allt du behöver göra är att blanda ihop allting i en ugnssäker form och låt det sedan tillagas i ugnen medan du kan göra andra saker. Det kan inte bli enklare än såhär. Eller godare. Det är fantastiskt vad många goda smaker som kan utvecklas av att bara låta maten stå i ugnen i en timme. Och såsen. Såsen blev verkligen så bra! 

Ingredienser, 3-4 port
1 kg kyckling med ben
1 msk ghee
800 g passerade tomater
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefärspasta
2 st kardemummakapslar
2 st lagerblad
3 st nejlikor
1 bit kanelbark eller kanelstång
0,5 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
2 tsk kashmiri chilipulver eller annan röd chilipulver
1 tsk garam masala
1 tsk salt
1 dl grädde eller turkisk yoghurt

Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva löken tunt och hacka vitlöken. Blanda sedan allt utom grädde/yoghurt i en ugnsform och lägg kycklingen i formen.
Ställ in formen lite längre ner i ugnen och låt stå i ca en timme. Om du vill kan du kolla med en termometer att kycklingen ligger runt 82 grader i innertemperatur vid benen, då är den klar.
Ta ut formen och blanda ner grädden i såsen. Toppa med färsk koriander.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *