Kyckling awadh

 

Det här är en kycklingcurry från norra Indien och är väldigt likt kyckling korma. I det här receptet kokas kycklingen separat först innan den tillsätts i såsen som innehåller cashewnötter, tomat och smör. Det blev otroligt gott och det blev snabbt en av min sambos favoriträtter.

Ingredienser
4 st kycklingsteak eller kycklingfiléer
2 stora lökar
2 tomater
2 msk smör
1 tsk vitlökspasta
1 tsk ingefärspasta
1 lagerblad
2 svartpepparkorn
2 nejlikor
1 bit kanelbark (cassia)
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk chicken masala
salt
8 cashewnötter
1 dl riven ost, ex cheddar
2 msk turkisk yoghurt/grädde

Skiva lök och stek i 1 dl olja tills löken börjar få färg. Tillsätt gurkmeja och mixa till en puré när det har svalnat. Under tiden löken steks kan du skära kycklingen i bitar och hacka tomat. Koka upp vatten med salt och lägg i kycklingen, låt sjuda på medellåg värme i ca 10 minuter. Spar vattnet från kycklingen, det blir perfekt att späda ut såsen med så att den inte blir så tjock.

I samma stekpanna tillsätter du sedan 1 msk olja och har i lagerblad, svartpeppar, nejlikor och kanelbark. Häll i lökpurén och tillsätt vitlökspasta och ingefärspasta, blanda ordentligt och låt steka i ca 3 minuter. Ha i salt, chilipulver, malen koriander, chicken masala och garam masala och rör om. I med hackad tomat och fortsätt stek tills tomaten blir mjuk och det mesta vattnet har ångat bort. Ha sedan i den kokta kycklingen och blanda med såsen så att kycklingen täcks.

Mixa cashewnötter med ca 2 msk kokande vatten och ha sedan ner i grytan. Tillsätt ca 2 dl vatten från kycklingen så att det blir bra konsistens på såsen. Blanda ner turkisk yoghurt eller grädde och allra sist precis innan det är klart har du i riven ost som får smälta. Servera med ris och bröd.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *