Indiskt gult ris

 

Ett snabbt och gott sätt att variera basmatiris till olika rätter. Gurkmejan och curryn ger både fin färg och extra smak. Ät till exempel tillsammans med butter paneerkyckling awadh eller palak paneer

Ingredienser, 4 port 
2 dl basmatiris
1 gul lök
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk currykrydda
salt

Skölj riset grundligt några gånger i ljummet vatten tills vattnet inte längre är så grumligt. Låt sedan riset stå i vatten i ca 1 timme.
Hacka lök och stek i lite olja, ungefär 1 msk, tills löken blir mjuk. Tillsätt gurkmeja och currykrydda och rör om ordenligt. Låt steka med i ca 1 minut.
Häll av vattnet från riset och tillsätt det i kastrullen, stek under omrörning i ungefär 2 minuter.
Salta och häll sedan på ca 2 dl vatten. Låt puttra under lock tills riset blir mjukt.
Titta ibland till vattenmängden, ser det lite torrt ut så häll på lite mer vatten.
Toppa sedan med koriander och rostad lök.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *