Butter paneer

En klassisk indisk rätt som finns på alla indiska restauranger men här med paneer istället för kyckling – butter paneer. Så otroligt god och krämig tomat- och cashewnötsås som självklart också innehåller smör. Vill du göra din egen paneer finns recept med steg-för-steg bilder HÄR. Butter paneer gör sig riktigt bra ihop med ris och naan

Ingredienser, 2-3 port
250 g paneer
400 g passerade tomater
1 medelstor lök
2 dl vatten
1,5 dl naturella cashewnötter
1 röd chili
1 tsk vitlökspasta
1 msk vitvinsvinäger
3 msk socker
1 tsk chilipulver
0,5 tsk garam masala
50 g smör
1 dl grädde
salt

  

Hacka lök, stek i stekpanna med olja och en klick smör. När löken har blivit mjuk tillsätter du vitlökspasta och steker med löken i 30 sekunder. Ha därefter i passerade tomater, cashewnötter, hackad röd chili, vitvinsvinäger, vatten, socker, salt, chilipulver och garam masala.
Låt puttra på medelhög värme i 15 minuter. Mixa sedan allting med en handmixer eller i en matberedare tills det blir slätt.
Sila ner det i stekpannan igen, rör med sked eller liknande så att det blir så lite spill som möjligt.
Värm upp igen, tillsätt smör och grädde.
Skär paneer i kuber och ha sedan ner de i såsen, rör om försiktigt och låt de puttra med i 2 minuter. Toppa med lite grädde och färska eller torkade korianderblad.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *