Kladdkaka med hallon och myntagrädde

 

Nu är hallonen mogna och det finns så mycket man kan göra med dessa goda bär. Först ut i år är denna kladdkaka med hallon. Till det serverade jag grädde med smak av mynta och lime. Mums. 

Ingredienser, 12 bitar
120 g osaltat smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ägg

1,5 dl grädde
2 msk färsk mynta
2 tsk limejuice

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och häll sedan över det smälta smöret. Vispa ihop allt, knäck ner två ägg och vispa igen. Blanda sedan ner mjölet.

Smöra en form som är cirka 24 cm i diameter och ströa med riven kokos eller ströbröd. Ha ner smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten men om du sticker med en sticka ska den inte kladda.
Låt svalna.

Vispa grädden semihårt, tillsätt limejuice och smått hackad färsk mynta, blanda försiktigt.

Publicerat av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *